Még mindig nyomoznak a Nyíregyháza-Diósgyőr szurkolói verekedésének ügyében

Megosztás

Fél évvel ezelőtt Balmazújvárosban csapott össze az akkor már NB2 bajnok DVTK és a bennmaradásért küzdő Nyíregyháza csapata. A mérkőzés után verekedés tört ki a szurkolók között. Jelenlegi állás szerint pedig akár az ügy egésze változás elé nézhet.

2023. május 7-én, Balmazújvárosban került megrendezésre a legutóbbi Nyíregyháza SFC – Diósgyőri VTK mérkőzés, a 2022/23-as évad másodosztályú bajnokság harminchatodik fordulójában. Az összecsapás végül egy 1-1 -es döntetlennel zárult, ugyanakkor a DVTK sorsát ez nem befolyásolta, hiszen a piros-fehérek bajnokként utaztak a semleges helyszínre, – amit azért nem Nyíregyházán tartottak meg, mert az ottani stadion újjáépítik –, a szabolcsiaknak viszont a biztos bennmaradáshoz fontosak lettek volna a pontok, végül csupán a ráadásban, sikeres osztályozón maradtak tagjai az NB2-nek.

A meccsen ezerötszáz néző jelent meg, a problémák pedig pár perccel a találkozó lefújása után kezdődtek. Helyszíni beszámolók szerint a száz nyíregyházi ultrából nagyjából harminc-negyven futni kezdett a DVTK-tábor felé, akik pedig erre válaszul beleálltak a konfliktusba.

Ebből egy verekedés alakult ki, amely akkor ért véget, mikor a hazai tábor realizálta, hogy túlerőben vannak a diósgyőri szurkolók, ekkor visszavonulót fújtak.

Mire a rendezők és a készenléti rendőrök a helyszínre értek, a helyzet már normalizálódott.

Másnap a Balmazújvárosi Rendőrfőkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság vádjában nyomozást indított, amelyről akkor még nem adtak ki információt, arra hivatkozva, hogy még folyamatban van a büntetőeljárás. Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy az eredeti vád nehezen fogja megállni a helyét, ugyanis a bizonyítást sok tényező nehezíti. Egyrészt amiatt, mert az azonosítás a stadionkamerákkal sem teljesen lehetséges, továbbá az ügynek nincsenek sértettjei. Így minden valószínűség szerint az eljárás át lesz minősítve rendzavarásra, mely hat hónaptól két évig való kitiltást vonhat maga után.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek